Gorsachius leuconotus   White-backed Night Heron  Witrugnagreier
Witrugnagreier
Welgevonden Game Reserve, Mei 2008

Standvoël. Alhoewel beskou as skaars, maar is waarskynlik weens sy nagtelike gewoontes en skugter natuur minder waargeneem (sien meegaande verspreidingskaart). Enkel voëls of pare kom voor in beboste dele langs groter riviere waar hulle bedags tussen digte blare van oorhangende bome wegkruip. Snags verskyn hulle dan om hul prooi (vis) te vang. Monogaam, gebruik dieselfde nes en broei in die somer op ’n klein stokkiesnes op ’n tak oorhangend oor water.

tuis       home      voëllys      next