Ardea melanocephala  Black-headed Heron  Swartkopreier
Swartkopreier
Modimolle, Des 2017

Standvoël. Nie ’n watervoël nie en is opvallend en redelik algemeen in landbou-areas – besproeiingslande, gesnyde weivelde en aangeplante grasvelde – maar is andersins skaars. Hulle word aangelok deur veldbrande waar hulle voed op insekte en knaagdiere. Broei in ’n paar tradisionele neste en hulle broei enige tyd van die jaar.
Black-headed Herons at heronry
Mookgopong, Des 2017

Sedert ongeveer 1960 gebruik Swartkopreiers hierdie groot Kameeldoringboom buite Mookgopong.

Black-headed Heron
Vaalwater, Aug 2018
Black-headed Heron in flight
Vaalwater, Aug 2018

tuis       home      voëllys      next